Purjehdukset · Satamat, Suomi

Syksyä kohti

Tänä vuonna meillä on talvipaikka vähän kauempana. Se on siitä kivaa, että saadaan kunnon purjehdusretket kesän aluksi ja lopuksi. Menomatkaa tehdään kahdessa osassa. Miniloma tulikin tarpeeseen !

Meno alkoi heti lyhyen työpäivän päätteeksi. Ennen lähtöä vaihdettiin vielä tuoreet vedet makeavesitankkiin kotisatamassa, sitä kun ei tiedä saako lisää vettä enää mistään. Tuohon sitten tuhraantui sen verran aikaa, että Porkkalanselkää ylitettiin hämärissä ja kerhosaaren rantaan saavuttiin pimeän tulon jälkeen. Onneksi siellä oli sauna lämpimänä ja kaveri taskulampun kanssa laiturilla.

Lauantaina päästiin liikkeelle aamuvarhaisella, ja pohjoistuuli käyttäytyi vähintäänkin kummallisesti. Isommilla selillä reivi ei ollut liiottelua, mutta kapeammalla osuudella meri näytti järvenselältä. Kymmenet kalastajat nauttivat lauantaiaamusta, olikohan käynnissä jotkut Bärosundin pilkkikisat ?

Hankoon tultiin ajoissa, käveltiin lenkki kaupungilla ja tutustuttiin palvelutarjontaan. Satamasta saisi sähköä, ja baariin pääsisi suihkuun ja vessaan sen aukioloaikoina: klo 9-21:30.

hanko-1

Aamulla yllätti navakka etelänpuoleinen tuuli, mutta liikkeelle päästiin ilman kolhuja juoksuköyden ja naapuriavun turvin.

Hangosta pohjoiseen päästiinkin ennenkokemattomille vesille, ja lopulta Taalintehtaaseen josta on bussiyhteys kotiin.

taalintehdas-1

Jätä kommentti