Features · Purjehdukset

Tavallinen juhannus, hirveä purjehdus

Vietettiin juhannusta kerhosaaressa. Normimeininki: nyyttärit, grillausta, juhlaliputus, saunomista. Katiskassa oli pesuvadinpohjallinen pikkuahvenia, joista saatiin kermainen kalakeitto, josta riitti kaikille maistiaiset.

Oudoin juttu tapahtui menomatkalla Porkkalan vaiheilla: uroshirvi ui edessämme.

hirvi - 1

Paluumatkaa valmistellessa tuijotettiin tuuliennusteita. Voimistuvaa, puuskaista myötätuulta oli tulossa, ja se ei ole niin hieno juttu kuin miltä se voi kuulostaa. Tällä veneellä vastatuuleen kryssiminen on itseskuuttaavan fokan ansiosta varsin vaivatonta. Myötätuulessa sen sijaan fokka läpsyttelee puolelta toisella virattomana, ja isopurjetta uhkaa vahinkojiippi. Saalingit töröttävät aika isossa kulmassa taaksepäin, joten preventteri pitäisi vetää tosi kireälle jos sellaista haluaisi käyttää. Niinpä edetään eräänlaista myötätuuliluovia pysytellen windexin ”rosvosektorin” ulkopuolella. Ja kun jiipin haluaa tehdä hallitusti, vinssiä saa pyörittää pitkään, jotta puomin saa tuotua keskelle.

Tehtiin sentään oma ennätyksemme kerhosaaren ja kotisataman välillä: 4h 50 min. Vanhalla veneellä tehtiin samalla matkalla luultavasti koko seuran ennätys: 11h, heikossa vastatuulessa.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Tavallinen juhannus, hirveä purjehdus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s