Features

Genaakkeri käyttöön

Veneessämme on käyty g-keskustelu melkein yhtä monta kertaa kuin edellisessä veneessä s-keskustelu. Viimeinen sana on aina sama: joo, nostetaan vaan se pallopurje, mutta vasta sitten kun veneessä on kolmen hengen miehistö.

Nythän meillä on tuo teini, ja torstain tuulet olivat suotuisat vaikka heikonlaiset. Ensinostoon oli toki valmistauduttu kotilaiturissa nostamalla avaamaton sukka mastoon, selvittämällä eri köysien merkitys ja käyttö kerhokaverien avustuksella, ja katsomalla YouTube -videoita. Muistisääntö on että punaiset köydet kiinnitetään punaiseen Clew-kulmaan.

Genaakkerin nosto sukkineen, avaaminen sukasta ja rauhallinen jiippaus sujuivat ilman mitään ongelmia. Siinä vaiheessa kun reitti olisi vaatinut toisen jiipin, tuuli oli heikentynyt selvästi alle kahden m/s, eikä purje pysynyt pulleana. palattiin siis alkuperäiselle kurssille, vedettiin purje sukkaan ja jatkettiin matkantekoa konevoimin.

Genaakkeri - 1

2 vastausta artikkeliin “Genaakkeri käyttöön

  1. Nyt vaan rohkeasti sitä genaakkeria kahdestaankin käyttämään. Mehän purjehditaan nykyään vallan kahdestaan ja spinnutellaan aina kun se vaan on mahdollista. Kyllähän jiipatessa ja laskussa joskus olis kiva olla se kolmas käsipari, mutta kaksinkin menee kun vaan opettelee ja tekee hyvät suunnitelmat.

    Tykkää

    1. Kiitos rohkaisusta ! Mulla on varasuunnitelma nykäistä purje sukkaan jiipin ajaksi jos ei muuten meinaa sujua.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s