Purjehdukset · Satamat, Suomi

Tirmon ja Pirttisaaren kautta kotiin

Bockhamnista ei ole Tirmoon kuin pieni matka, ja niin meillä ei ollut siellä nälkä. Ostettiin kuitenkin maksalaatikko ja mansikkakakkuaineet ja muuta tarpeellista, ja juotiin munkkikahvit. (Tuosta saisi hauskan leikin: ostan vain m:llä alkavia tavaroita). Saaristokeskuksen pihassa myydyt mansikat olivat muuten erityisen hyviä.

Pian Bockhamnin jälkeen nähtiin kalasääksi, joka kantoi risuja nokassaan. Remonttihommissa ?

IMG_4140

Tirmosta Pirttisaareen kryssittiin tiukkaan vastatuuleen. Kun ei saavuttu liian aikaiseen, laituriin mahtui hyvin. Nyt sitten olikin nälkä, ja piti syödä pastaa ja mansikkakakkua ennen kuin  käveltiin edes hiekkarannalle, joka jäi jo metsän varjoon. Pitempi kävely tehtiin Lervikenin grillipaikalle, joka on kyllä hieno rakennus hienolla paikalla, mutta mietitään vaan ovatko puut tahallaan märkiä ettei niitä poltettaisi liikaa.

Maanantaina annettin sateiden mennä ohi ennen kuin lähdettiin kotia kohti. Meriveden korkeus lähtöhetkellä oli -15 cm, joten ei lähdetty urheilemaan 1.8 metrin reittiä pitkin, vaan kierrettiin ulkokautta. Tuuli oli paljon ennustettua heikompaa, lillittiin muutaman solmun vauhtia kunnes hermo petti ja käynnistettiin kone. Aikaa saatiin silti kulumaan seitsemän tuntia, mikä on vähän liikaa. Tuuli voimistui vihdoin parin viimeisen mailin ajaksi, niin ettei siitä ollut kuin kiusaa laituriin kiinnityksessä. Kolhuilta kuitenkin vältyttiin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s