Features

Venemessuilla 2019

Tänäkin vuonna käytiin Venemessuilla. Messujen alkuperäinen tarkoitus on kai se, että voi vertailla eri myyjien ja valmistajien tuotteita ja tarjouksia. Kymmenen purjehdusvuoden jälkeen luulisi että kaikkea jo on, mutta nyt onkin jo aika alkaa uusia joitakin vaatteita. Lisäksi aina tarvitaan uusia pikkuvälppiä hajonneiden ja mereen pudonneiden tilalle. Ja kirjoja tarvitaan aina, Visitåland-ständiltä ostettiin satamakirja, John Nurmisen säätiöstä muuta luettavaa ja alakerran kirjatorilta lastenkirjoja.

Monien asioiden kauppa on siirtymässä verkkoon, mutta vielä on arvoa sillä, että voi sovittaa sadeasuja ja tunnustella materiaaleja. Useissa paikoissa saatiin neuvoja ja toiminta-ohjeita, esittelijöillä oli tietoa ja aikaa jutella Jabcon vessoista ja Yanmarin moottoreista ja Maritimin myymistä pelasturengastelineistä.

bodo_messuilla - 1Vuoden vierasvenesatamaksi on valittu Bodö, jonka ständillä saatiin mitalikahvit. Voitto oli ansaittu, suhteellisen uudessa paikassa (jossa kävimme viime kesänä kaksi kertaa) on yrittämisen maku (ja saariston parhaat hampurilaiset). Suunnittelevat lisäävänsä laitureita ja huoltorakennuskin on menossa uusiksi.

ladies_messuilla - 1

Tänä vuonna ei luento-ohjelmassa ollut mitään sellaista magneettia, joka olisi määrittänyt sitä, milloin mennään messuille. Kuunneltiin ARC-leidien esitys kun paikalle osuttiin, ja se oli ihan hyvä. Siinä ei minusta ole mitään ihmeellistä, että kahdeksan naista hankkii sponssit ja veneen ja osallistuu kilpapurjehdukseen Atlantin yli – tai ehkä on, mukana ei ollut ollut muita naisistoja. Mutta nämä leidit kertoivat purjehdusretkestä ehkä erilaisia yksityiskohtia kuin muut kilpailijat: merisairauslääkkeistä ja pesuoloista ja mitä purjeita eivät käyttäneet.

Pääsin messuille sisään bloggaripassilla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s