Yleinen

Uusia mahdollisuuksia

Kälyni kysyi kerran, miten löydämme uusia rantautumispaikkoja. Yksi tapa on googlailla alkutietoja ja katsella, mihin muut ovat kiinnittyneet.

Helteisenä perjantaina purjehdimme Stora Svartöhön, Helsingin kaupungin saareen Porkkalanniemen itäpuolella. Saarella on ollut aikoinaan kalastajatila, josta on jäljellä enää kivijalka ja jotain viljelyjäänteitä, mutta internetistä löytyi tieto että sen asukas osti vuonna 1911 Porkkalan ensimmäisen moottoriveneen, jolla kuskattin silakkaa Helsinkiin.

Päivemmällä jatkoimme matkaa kohti kerhosaarta. Koska ei juurikaan tuullut, ajelimme koneella ja kuvasimme mahdollisia rantautumispaikkoja.

Suoraan Stora Svartöstä etelään on Utterböte. Sen pohjoiskärkeen oli kiinnittynyt purjevene paikkaan jonka tunnistaa metalliroskiksesta.

Söderskärin pohjoisrannalla on lahti, jonka rannoilla on kuulemma kiinnittymislenkkejä. Näimme siinä purjeveneen.

Porkkalanselän länsireunalla on Porsö. Se oli ennen sotilasalue, mutta on nyt siirtymässä Metsähallitukselle. Siellä näimme jo pari venettä, paikka avautuu ensi kesäksi.

Googlaillessa selvisi myös, että pyöreä linnamainen rakennus Upinniemessä on Eliel Saarisen suunnittelema  Robert Kajanuksen sauna.

Tällä retkellä lokikirjaan merkittiin myös hylje, kaksi merikotkaa, kaksi peuraa ja tarkemmin määrittämätön metsäkanalintu.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s