Satamat, Suomi

Ulko-Nuokko, ikisuosikkimme

Ulko-Tammiosta lähdimme pohjoiseen, katselimme Tammion ranta-aittoja mutta emme kiinnittyneet, vaan jatkoimme Nuokkojen väliseen suojaisaan salmeen. Partiolaisten satamakirjassa puhutaan hiekkarantaan kiinnittymisestä, sellaista emme tälläkään kertaa löytäneet vaan muiden purjeveneiden lailla laitoimme veneen kiinni Ulko-Nuokon kallista myötäilevään laituriin.

Ennen laituriin ajoa käytimme PSS:n käsikäyttöistä septintyhjennyslauttaa. Se on toki kiva tuulensuojaisessa paikassa, mutta illan mittaan pelmahteli välillä hajua, ja vähän mietitytti kun lahdella uitiin koko ajan.

Ulko-Nuokossa on parasta merenpuoleisen rannan maisemat. Luontopolun merkit alkavat haalistua (polku alkaa vessan ja halkovajan välistä), eikä sen rasteilla ole selityksiä tai numeroita vaan nämä voi lukea polun alkupään ilmoitustaululta.

Jos miehistöönne kuuluu jäsen joka vihaa luontopolkuja, kannattaa ehkä mainita, että pian koivukorven läpi rämmittyään pääsee vastarannalle jossa on 4G kaksi tolppaa. Ainakin sinne asti kannattaa kävellä.

Nuokoista lähdimme 1.2 metrin väylää, emme havainneet alla 4 metrin syvyyksiä. Katselimme Kopu-saarta joka on nimensä puolesta mielenkiintoinen (Sailmaten partio-laajennus näyttää sinne useita ankkuripaikkoja) ja näimme myös kauniin purjelaivan kylkikiinnityksessä kalliossa viereisessä saaressa.

nuokoilta matka jatkui Kotkaan huoltotauolle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s