Yleinen

Ruuhkainen päivä Vallisaaressa

Purjehdusretken jälkeen on tavattu sukulaisia ja aloitettu työt, mutta sunnuntaina tuli tilaisuus päiväpurjehdukselle. Emme olleet ainoita merellä, kymmenen mailin matkalla oli enemmän kohtaamisia kuin idässä koko kesänä. Purjeveneiden lisäksi foilipurjehtijoita, kolme Tallinnan-lauttaa, kaksi yhteysalusta ja lukuisia moottoriveneitä.

Vallisaareen saavuimme lounasajan jälkeen ja saimme juuri vapautuvan paikan. Menimme maksamaan satamamaksua, innostuimme tilaamaan ruokaa, jonka jonottamisessa meni aikansa. Hyvää lohikeitto kyllä oli, leipää olisi mennyt enemmänkin.

Viime käyntimme jälkeen Vallisaaren laiturille on tullut sähköt ja vesivessat. Yhteysvenelaiturin ja vierasvenelaiturin välissä on uusi pistolaituri, josta liikennöi vesibussi taidenäyttelyn ajan. Lähes koko vierailumme ajan jonot ulottuivat vessoille asti, mutta tämä oli siis aurinkoinen sunnuntai-iltapäivä.

Jonoa oli myös sisätilojen taidekohteisiin, joten teimme hyökkäyssuunnitelman jonka avulla ehdimme vierailla tärkeimmissä sisäkohteissa ennen kun ne suljettiin klo 18. Taiteen lisäksi näyttelykohteissa pääsi katsomaan saaren rakennuksia ja rakennelmia sisältä; luotsitalon pienet asunnot ovat melko tarkkaan sellaisia kuin ne 1990-luvulla jätettiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s