Yleinen

Lähteelässä myötä- ja vastatuulessa

Vihdoin olisi ollut aikaa viikonloppupurjehdukselle. Aluksi haaveiltiin matkasta kerhosaareen, mutta viikon mittaan sääennusteet näyttivät yhä synkemmiltä, ja palkkatyö piti meidät perjantaina kaupungissa puoli viiteen. Senkin jälkeen ehtti sentään Lähteelään…

Säätietoja seuranneina reivasimme heti purjetta nostettaessa. Aluksi tuntui vähän tyhmältä, mutta viimeistään Kytön selälle käännyttäessä ratkaisu tuntui tosi viisaalta. Veneet ympäriltä kääntyivät takaisin tai laskivat purjeensa, mutta me vain luovimme ja luovimme sydämemme kyllyydestä. Välillä naurettiin koiralle, joka haluaa niin kovasti olla osa joukkuetta, että siirtää pikku tassujaan sitloodan laidalta toiselle halssien vaihtuessa.

Lähteelän suojassa oli rauhaisaa, mukavat tytöt ottivat satamamaksun vastaan ja kertoivat, että kaikki saunavuorot oli varattu, myös aamupäivältä. Aamupäivällä sateen lakattua veneitä lähti paljon pois, mutta tapasimme parkkipaikalta vaeltavia kaveriporukoita jotka näyttivät tulleen maitse tuonne saunomaan ja grillaamaan.

Lähteelässä tulee kierrettyä aina sama lenkki jonka koirakin osaa jo ulkoa, nyt yritimme jatkaa vähän uusille reiteille Rembaksen suuntaan. Moni tie päättyi näyttäviin ”yksityisalue”-kyltteihin, mutta joitakin uusia polkuja tuli tallattua.

Paluumatkalle lähdössä ei pidetty mitään kiirettä. Satamaan saapui jo kalpeita kippareita Porkkalanselän puolelta, kertoivat aallokon olevan paha. Preventteri kaivettiin esille saman tien, sillä olen oppinut pelkäämään vahinkojiippejä myötätuulessa ja aallokossa. Keulapurjeella ei tehnyt mitään, sen verran aallokko heilutti että virsikirja ei pysynyt avoina. Tuurilla löytyi kuitenkin sopiva etenemiskulma, jolla pelkällä reivatulla isopurjeella tultiin GPS:n mukaan hetkittäin lähes yhdeksää solmua ja lokikin näytti parhaimmillaan yli kahdeksan solmun vauhtia.

Menomatka vastatuuleen 23 mailia, 4.5 tuntia. Paluumatka 18 mailia, 3 tuntia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s