Yleinen

Genaakkeriharjoittelua mestaruuskisoissa

Taas tuli syksy ja seuramme leikkimielisen mestaruuskisan aika. Talkoissa samanlaisen veneen omistaja rohkaisi, että heikot tuulet suosivat kevyttä venettämme. Ennusteen mukaan iso osa reitistä olisi heikkoa myötätuulta joten genaakkerikassi nousi keulalle ja köydetkin viriteltiin valmiiksi.

Genaakkeri nousi hienosti, mutta lähtösuoralla kippari ähisi, kun purje pysyi veneen sivulla. No ihmekös tuo kun apparenttituulen kulma oli 60 astetta, oltiin siis sivuvastaisessa. Vene liikkui, mutta taisimme jopa hieman jäädä genualla kulkevista.

Sitten tultiin Porkkalanselälle ja tuuli oli enemmän myötäistä, ohitettiin joitakin ja otettiin valokuvia molemmin puolin. Porkkalanselän eteläosassa tuuli muuttui jälleen, oli pakko tehdä jiippi. Saimme genaakkerin rintaliiveiksi kutsutuksi sotkuksi, ja huomasimme että emme ole ikinä harjoitelleet sellaisen purkamista. Veneitä meni ohi molemmin puolin. Juha huuteli rohkaisevasti että keula auki ja eteenpäin.

Roikuimme viidennellä tilalla, tuulen hidastuessa jäätiin muista enemmänkin. Otettiin sääntöjen mukainen väliaika, lillittiin eteenpäin. Kytön kohdalla moottori päälle. Matka-aika lopulta 8 tuntia, josta viimeinen koneella. (Tämä on koiran sietokyvyn rajoissa). Tulokset laskettiin väliaikojen mukaan, olimme siis viidensiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s