Satamat, Suomi

Seili

Tämä oli toinen vierailumme Seilissä, ja saimme siitä paljon enemmän irti kuin ensivierailulla keväällä 2018.
Asemalaituria on laajennettu ponttooniosalla, jossa on sekä aisa- että poijupaikkoja. Laiturille on vedetty myös sähköt, ja lahdella on Pidä Saaristo Siistinä -järjestön septiasema. PSS on jotenkin mukana myös vessojen, tiskipaikan ja pyykkikoneiden järjestelyssä. Tiskipaikassa oli oleelliset asiat kunnossa: tulppa tallella ja laskutilaa altaiden molemmin puolin.

Luin uusista luontopoluista joten osasin kysyä niitä, ne ovat niin uusia että eivät ehtineet opasvihkonen karttaan. Saaren keskiosassa kulkee 1.6 km pitkä tutkimuspolku, jonka varrella näkee erilaista metsää ja saa tietoa saarella tehtävästä tutkimus- ja suojelutyöstä. Tämä oli mielenkiintoinen kierros, mutta johonkin aikaan rehevillä metsäosuuksilla voi olla hyttysiä. Kirkkoniemen polku alkaa Kirkkolaiturin ja Kesäkioskin viereltä, nousee ylös kallioille mistä on hienot näkymät ja kiertää hautausmaan takaa kirkon kulmalle (jos halut kiertää toiseen suuntaan, lähde muistoristiltä hautausmaan oikeaa reunaa mäkeä ylös). Saarella on ehkä kolmaskin polku, tai sitten se on rakenteilla, tiedot ovat ristiriitaisia, löysimme siitä vain osan ja sitten alkoi sataa.

Kälyni, joka on ollut täällä päiväretkellä, suositteli opaskierrosta. Kun sääkin oli epävakainen ja paranemaan päin, viivytimme kotiinlähtöä siihen asti. (Kirkon ovella oli kyltti että kierros alkaa klo 14, ja siihen aikaan me olemme yleensä merellä – jo lähteneet mutta ei vielä perillä.) Kierroksella kuulimme, että 11:30 olisi ollut toinen kierros, no sen aikana kyllä satoi. Kierros oli avartava ja hyvin suunniteltu, pienet yksityiskohdat kuten potilaiden kirjeet auttoivat eläytymään saarella eri aikoina eläneiden elämään.

Veneilijät pääsevät nykyisin myös saunaan, naiset idylliseen rantasaunaan ja miehet tilavampaan kurssisaunaan lähellä Postilaituria. Naisten saunasta pääsee siis uimaan, ihan kiva mutta ei superupea ranta: aika matala ja vaihteleva pohja. Sauna-aika on pitkä, mutta sen viimeisellä tunnilla oli ruuhkantapaista, ja miehiltä loppui lämmin pesuvesi.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s