Yleinen

Juhlapäiviä Örössä, herkkuja Taalintehtaalla

Tämän viikonlopun suunnittelu oli erityisen hankalaa: kerrankin oltaisiin Saaristomerellä sen kuuluista muinaistulten yön aikana. Siihen kuulemma kuuluu kokkoja, lyhtyjä, musiikkia ja ilotulituksia. Mutta toisaalta, meillä on tuo koira joka rakastaa metsäpolkuja enemmän kuin raketteja, ja rankka työviikko edessä ja takana.

Tässä voi marmattaa että oli kyllä vaikea löytää tietoa että missä tapahtuu mitäkin. Oltiin jo menossa Gullkronaan, mutta valittiin sittenkin Örö. Tulossa oli kaakkoistuulta menomatkalle ja heikkoa tai olematonta pohjoisen puoleista tuulta paluumatkalle. Me tykätään enemmän kryssimisestä … tai siis, mun suosikkituuli on 45 astetta, 6.5 m/s apparenttia. Örössä on enemmän käveltävää, aamusauna ja mahdollisuus uida sieltä.

Örössä ei sytytellä avotulia, joitakin (ledi)lyhtyjä tuikki satamassa ja ravintolan luona oli enemmänkin valoketjuja. Nautittiin ilta- ja aamusaunoista ja bistron antimista. Saaressa oli paljon väkeä. Siellä oli vietetty Itämeripäivää, ja ilmeisesti myös Suomen luonnon päivää ja Nuku yö ulkona -kampanjaa. Myös talkooporukan leiri nähtiin etäältä. Ennallistaminen kantaa hedelmää, entiset läpitunkemattomat katajikot ovat muuttumassa kedoiksi, ja tälläkin retkellä nähtiin perhos- ja kasviharvinaisuuksia. Yö oli lämmin ja rauhallinen.

Purjehduskin oli mielenkiintoista. Karttaplotteri sanoi purjeiden noston aikana naps ja pimeni, joten paperikartalla mentiin, ja uskallettin silti kulkea Holman pohjoispuolelta. Oltiin kuultu meille uudesta reitistä Kasnäsin itäpuolta joka säästettiin paluumatkalle, ja plotterin korjauksen jälkeen pujoteltiin sitä pitkin (siellä en liikkuisi ilman paikannussovelluksen tukea, vaikka reitin varrella on armeijan merkkejä).

Purjehduksen päätteeksi nautittiin makoisa lounas Taalintehtaan suuressa salaisuudessa, Ullman’s Villassa. Google Maps sanoo sitä hotelliksi, viitta Huvilatien alussa on liki huomaamaton ja Visitkimitoön sivuilla linkki menee edellisen omistajan keskeneräisille verkkosivuille. Kakkuvitriinin herkut jäivät odottamaan ensi kertaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s