Yleinen

Uusia rantoja Yxskärissä

Kahden rankan työviikon välissä kävimme Yxskärissä. Vesi oli ennätysmatalalla, minkä koimme läheisesti kun köli kolahti kiveen jo alkumatkasta. Söljeholmenin lähellä voi oikaista, mutta -50 cm vedensyvyydellä ei kannata.

Partiolaisten kirjan mukaan Yxskärissä voi kiinnittyä itäpuolella laituriin tai sen pohjoispuolella kalliolenkkeihin, tai länsipuolella suojaisaan lahteen vastapäätä Mellanlandetia. Nyt oltiin ensimmäistä kertaa laiturissa. Länsipuolen lahdelle mentiin kävellen, ja löydettiin metallisilmukoita kirjan osoittamista paikoista. Länsipuoli on tosiaankin suojaisa, varsinkin itätuulilla, mutta ankkuripaikalta muulle saareen kulku on hankalaa. Heikkojalkainen ei tuolta niin vaan kipaise ulkohuussille. Mellanlandetin puolella on myös ahkerassa käytössä kesämökki, jonka koira keskusteli veden yli laivakoiramme kanssa.

Syksyn läheisyys näkyi saaren ihmeellisessä hiljaisuudessa, lampaat ja linnunlaulu olivat poissa. Edes lokit eivät kirkuneet. Kuun noustessa ankkurilahden kymmenet, sadat, ehkä tuhannet meduusat nousivat pintaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s