Talvi

Kuivaa pilssi ja muut kolot.

painopiste on 30 cm kölin takareunasta. Kölin alle puuta tai kumimatto. Tuetaan veneen keskiosasta seka pohjan alta peräsimen edestä, muuten voi kaatua taaksepäin jos sitlådaan tulee painoa. Jos on riski että säilytyksen aikana 150 kg tulee veneeseen, pitä tukea myös kölin edestä.

Venttilit ja kulkuluukut rakoselleen ilmanvaihdon vuoksi.  Kuivauspallot makuuhytteihin.

Moottorin talvihuolto

  • öljynvaihto moottori ja vetolaite
  • suodattimet öljy ja polttoaine
  • jääähsytysnesteen määrä j glykolipitoisuus
  • tyhjennä merivesipumppu, lämmönvaihdin ja letkut
  • tyhjennä vesi pakoputkesta ja äänenvaimentimesta
  • polttoaineletkun vedenerotin

voitele kaasupullon kierteet ja kumitiiviste vaseliinill ennen käyttöön ottoa. 4 henk perhe käyttää kilon kaasua viikossa jos tiskivettä ei keitetä kaasulla.

tyhjennä makeavesitankki, lämmönvaihdin ja mwrivesisysteemi vastaavilla pumpuilla. Irrota pumput imu- ja poistopuolelta j tyhjennä, älä kytke takaisin. Tyhjennä lämmönvaihdin pilssissä olevan hanan avulla. Jätä keittiön ja vesan lavuaarin hanat auki. Muista takatilan suihku.

Huolehdi että tiskipöydän alla oleva venttiili on aina ääriasennossa kun systeemi on käytössä. Säilytysasennossa eli 45 asteessa merivettä voi mennä mkevesitankkiin.

Jos vessan lavuaari hana on oikealla, siitä tulee vain makeaa vettä. Muuten sekoitusta.

Läämnvihtimen turvventtiilistä vesi tulee pilssiin, hana on reunan alla lähellä tiskipöytää.

Talven tullessa huuhtele septi ettei sinne kuivu paperinjämiä. Tyhjennä pönttö tai täytä glykolilla ja huuhtele läpi. Keväällä ennen käyttöönottoa täytä pönttö puolilleen lämmintä makeaa vettä ja pumppaa se tankkiin.

Kattoluukkujen ja ikkunoiden saranoita ei voidella että ne pysyvät halutussa asennossa. Tiivisteisiin silikonia että pysyvät notkeina.

Sammutinhuolto